Fototips USA

fototip7

Fotografering uden stativ

Grand Central Station, New York.

Hvis du går op ad trapperne i den store forhal, får du en perfekt udsigt over banegårdshallen. Du kan lægge kameraet på gelænderet og hvis du har lyst, kan du eksperimentere med eksponeringstiden. Hvis eksponeringstiden er mellem tre og ti sekunder, kan dette have en slørende effekt på personerne på billedet, hvilket gør det mere dynamisk.

fototip6

En spændende forgrund

Brooklyn Bridge, New York.

Brooklyn Bridge er et paradis for fotografer. Arkitekturen er fascinerende og man har en fantastisk udsigt ud over byen. Man kan se frihedsgudinden (den er dog lidt for langt væk, til at man kan tage et godt billede). Man kan fokusere på farver og former eller morgenløberne. Hvad gør dette billede unikt? Stålbjælken med rust og skruer fungerer samtidig som en klar linje. Desuden fremhæves dybden i billedet af stålbjælkerne. Den gule taxa, der er typisk for New Yorks gader, fungerer som blikfang.

fototip8

Den perfekte udsigt

Rockefeller Center, New York.

På Rockefeller Center får du den bedste udsigt ud over byen: På den ene side kan du se Central Park, på den anden ser du Empire State Building.

Tip: Besøg Rockerfeller Centeret sent på eftermiddagen og bliv deroppe indtil solen går ned. Det særlige lys vil kunne bidrage til pragtfulde billeder.

fototip12

Usædvanlige former

Palm Springs, Californien

Den usædvanlige form på Joshua træerne, blå himmel og en gammel skinnende campingvogn ved siden af. Du så den stå i vejkanten og du måtte bare tage et billede. Billedet er kendetegnet ved det store træ, så campingvognen synes mindre end den rent faktisk er. Dette gør billedet spændende.

fototip9

Fremhæv det dårlige vejr

42nd Street, New York.

Der findes ikke nogen by, hvor solen altid skinner. Men det betyder
ikke, at du ikke kan tage gode billeder. Billederne domineres
naturligvis af de orange taxaer i forgrunden.
Der findes et nemt trick til at fremhæve det dårlige vejr på billedet:
Ånd på fotolinsen, dette giver et tåget look.

fototip10

Farverigt lys

Times Square, New York.

Når solen er gået ned, begynder New York at lyse på en helt unik måde. Især på Times Square er der rig mulighed for, at tage nogle enestående billeder. Udnyt skumringen. Brug en ISO-indstilling på 1600 og billedstabilisator, så er du sikker på at billederne bliver gode, også håndholdt.

 

fototip11

Symmetriske billeder

Route 66, Arizona

Symmetriske billeder undervurderes ofte. Det er en skam, for især på dette billede, er symmetrien med til at understrege billedets udtryk. Linjerne som søger ind mod midten af billedet, fremhæver fornemmelsen af himlens uendelighed.