Frank Joe Hansen fik for 45 år siden sit første kamera i konfirmationsgave. Lige siden har interessen for fotografering været stigende.

Frank Joe Hansen har taget dette bedårende billede til fotokonkurrencen ’Our world is beautiful’ i kategorien Mennesker. Titlen på billedet er ’Ready for dinner’.

Ready for dinner

Pigen på billedet hedder Liset, og hun er en indiansk pige, bosat på øen Taquile som ligger i Titicaca-søen, Peru. Hun bor med sin store familie, bestående af bedsteforældre, forældre, onkler, tanter og søskende.

”Familiens mænd var guides på en vandretur for hovedparten af rejseselskabet, mens kvinderne var i gang med at tilberede aftensmaden. Vi var 4-5 i rejseselskabet, der valgte at slappe af i familiens gårdhave.” fortæller Frank Joe.

Liset udpegede de løsgående høns til at være legekammerater, og underholdte Frank Joe og de andre i en halv times tid med hendes charmerende smil og spilopper. ”Hun var lige til at putte i kufferten og tage med hjem.” siger Frank Joe.

Det strikkede tøj Liset og øvrige gik i, bliver produceret af den mandlige befolkning. Nedenfor ses et billede, som er taget af Frank Joe Hansen, hvor et af de mandlige familiemedlemmer er i gang med at strikke et stykke tøj.

Teknik

Frank Joe Hansen forklarer, hvordan han fik fanget det skønne øjebliksbillede af Liset. ”Da Liset begyndte at underholde, havde jeg netop været på sommerfuglejagt med mit 150mm Sigma makroobjektiv. Så det blev brændvidden. Da lyset var aftagende og for at få en sløret baggrund valgte jeg ikke at presse ISO’en højere end til 400 og arbejde med stor blænderåbning. Hurtigt under seancen kom jeg ned på bagdelen, så jeg var i øjenhøjde med Liset.” De første billeder blev skudt med F/3.2 og 1/60 sec, men Liset var for levende, så de blev uskarpe. Derfor valgte Frank Joe fuld blændeåbning (F/2.8) og 1/125 sec. Andre kameraindstillinger som han anvendte til at tage billedet af Liset var Shutter Priority og Focus Mode AF-C.

Naturfotograf

Frank Joes fotointeresse startede for 45 år siden, da han til sin konfirmation fik et kamera af en bedsteforælder. Fra starten har hans hovedinteresse været naturfotografering og især insekter og padder/krybdyr.” I den analoge tid var det en forholdsvis dyr hobby, da spildprocenter i den genre er stor” siger han. Først med den digitale revolution fik Frank Joes fotointeresse igen fart, og han bruger nu en stor del af sine ferier og fritid på fotografering. Ud over naturfotografering nyder Frank Joe nu også folklore- og reportagefotografiet. Du kan stemme på Frank Joes billede ved at klikke på linket her: Ready for dinner