… og dit barn, din kæreste og venindes nye yndlingskrus. Før du ved af det, har du sikret smil og varme i hverdagen med et personligt fotokrus. Men hvilke billeder skal du vælge? Og er du og dine nærmeste mest til tryllekrus, café latte-krus eller noget helt tredje? Få en hurtig guide og tips til at designe dit eget krus.

Et krus med dine egne billeder gør mere end at live din dag op. Du viser, hvad der er vigtigt i dit liv, når du designer et krus med et bestemt billede på.

Du sætter jo ikke bare et tilfældigt billede på dit krus. Nej, med et krus til både dig selv og andre kan du understrege, hvilke minder du finder betydningsfulde i nuet. Og du signalerer samtidig, hvilken slags oplevelser du regner med at værdsætte fremover.

Med kruset skaber du derfor masser af tryghed og varme i dit eget og andres liv. Du gør noget så hverdagsagtigt som at drikke kaffe og te til noget lidt større.

Så giv din brevte eller instant-kaffe en kvalitetsindsprøjtning. Eller gør teen eller kaffen fra den lokale butik til noget endnu mere specielt – du har gjort noget ud af at vælge teen/kaffen, så hvorfor ikke gå hele vejen med en personlig kop, som der ikke findes magen til?

Og nu vi er ved den lokale kaffe/te-forretning: Du kan give en gavekurv mere personlighed ved at tilføje et krus, du selv har designet. Forestil dig modtagerens overraskelse, når vedkommende opdager, at der ligger noget udover det sædvanlige i gavekurven. Med kruset skabes der også en rød tråd – gavemodtageren kan bruge kruset, mens han eller hun nyder lækkerierne fra kurven.

Men kruset i sig selv er en gave, der vækker begejstring. Er du klar til komme begejstringen et skridt nærmere?

Du er færdig med at designe et gavekrus eller dit eget nye yndlingskrus, før du ved af det. Det er nemlig nemt at lave et krus, bl.a. fordi et krus har en lille flade. Så du behøver blot et enkelt billede. Du har dog også mulighed for at lave en collage af billeder på flere af krusene.

Undervejs i guiden får du tips, der gør dig i stand til at designe det fotokrus, der passer bedst til dig eller gavemodtageren.

Trin 1: Gå ind på onlinefotoservice.dk

Gå ind på onlinefotoservice.dk her for at finde dit foretrukne krus. Der er alt fra tryllekrus med billeder, der dukker frem, når der hældes væske i, til café latte-krus (to størrelser) og krus, der egner sig til venstrehåndede.

Tip: Hvis du er i tvivl om, hvilket krus du skal vælge, kan du lade dine billeder hjælpe dig på vej: Hvillet krus passer bedst til lige dit motiv og det, du gerne vil udtrykke med kruset?

Trin 2: Klik på ”Design dit krus her” ved det krus, der sætter dit humør i vejret

Når du har besluttet dig for et krus, klikker du på “Design dit krus her”.

Du vælger selv, om du vil bruge de mange muligheder i designskabelonen, som automatisk er på kruset, når du har trykket ”Design dit krus her”. Klikker du på ”DESIGNSKABELON”, kan du vælge andre skabeloner. Det er også her, du kan fravælge designskabelonen: Klik på ”Uden designskabelon”. Nogle gange er dit billede nok i sig selv; andre gange kan du bruge skabelonen til at skabe den rette stemning eller minihistorie. Det er op til dig.

Tip: Du kan med fordel åbne flere vinduer med forskellige krus for at sammenligne og til sidst finde ud af, hvilket krus der passer bedst til dit billede.

Trin 3: Sæt dit billede ind

Klik på krusets billedfelt. Herefter trykker du på feltet med teksten ”Vælg billede(r)”, som dukker op på skærmen.

Tips:

Du kan beskære billedet ved at klikke på det og bevæge cursoren, mens du holder den nede. Så er du sikker på, at du får det vigtigste med.

Og vil du have et bedre indtryk af dit krus- og billedmatch, kan du trykke på ”Åbn preview”. Det viser dig et større billede af kruset, og du kan også zoome ind.

Jeg har valgt en designskabelon i grøn, som passer til den grønne sommerstemning i billedet. Du kan dog også vælge en anden farve til samme skabelon.

Du kan også sætte dit eget præg med en tekst, ligesom jeg har gjort nedenunder. På den måde kan et krus næsten fungere som et kort eller en sms-hilsen – med den forskel at din hilsen bliver helt nærværende i hverdagen.

Nu er det op til dig at designe et nyt yndlingskrus til dig selv eller en, du holder af, så hverdagen kan blive lidt varmere.

Hvis du ønsker mere inspiration til dine krus, kan du klikke her.