Lær at lave en fotobog

Få inspiration til at tage bedre billeder

Lav din egen årbog

Vi ved, at du er god til at tage billeder og indfange værdifulde øjeblikke, men hvor god er du til at bruge billederne til noget? Lad ikke dine billeder ligge og samle støv i en folder på computeren, grav dem frem og genoplev alle de gode stunder. Saml alle dine pletskud fra året i en fotobog og nyd de gyldne øjeblikke, smukt præsenteret på ét sted. Du kan end da lave en ny hvert år og starte en tradition – det er en dejlig måde at mindes året der gik sammen med familie og venner, og sammen se tilbage på hvor meget jeres liv ændrer sig på bare et enkelt år.

Billede-1

Først – ryd op!

Du får brug for at samle de fotos, du vil have med i bogen ét sted. Saml dem i én folder på computeren, så de er lettilgængelige med vores bestillingssoftware – som kan downloades her. Det er en god idé at dele bogen op i sektioner, så det bliver til en historie i stedet for tilfældigt udvalgte billeder. Her er nogle forslag til, hvordan du kan organisere bogen:

  • Del din bog op i for eksempel årstider eller måneder for at få et tilbagevendende tema
  • Sæt spot på unikke steder du har været. Det er dejligt at se tilbage på alle de steder, du har været, og på de mennesker, som du har besøgt
  • Inkludér masser af fotos fra fødselsdage og andre mærkedage, så du kan huske hvordan i fejrede hinanden med stil
  • Du kan eventuelt dedikere hele bogen til en speciel begivenhed, som har præget året. Det kan være ankomsten af et lille nyt familiemedlem, første år i skole, første år som ægtepar og så videre… Listen fortsætter i det uendelige

Sammen med fotografierne kan det være en fin detalje at inkludere for eksempel citater, digte eller lignende i bogen. Du kan scanne billetter, noter, tegninger, malerier eller andet, som kan hjælpe til at genopleve alle minderne, fra året der er gået.

Næste stop – pynt op!

Du kan lave din årbog så simpel eller kompleks, som du vil. Du kan bruge vores layoutskabeloner og ganske simpelt sætte fotografierne ind, eller du kan bruge tid på at nørkle med de mange baggrunde og detaljer, vi tilbyder. Her er et par tips og tricks til at sparke kreativiteten i gang:

En simpel måde at få bogen til at føles som en scrapbog, er at tilføje kanter. Du kan tilføje forskellige kantfarver og bredde på fotos, plus en skygge til at give en ”limet på” effekt. En tynd hvid kant omkring billederne giver et lækkert look, og hvis du bruger det sammen med en skæv vinkel og en skygge har du den perfekte scrapbogs-effekt.

 

Billede2

 

Drag fordel af vores kulørte cliparts, der er masser af farver at vælge imellem. Du kan flytte dem, hvorhen du vil. Du kan strække dem til enhver bredde og højde, og end da ændre gennemsigtigheden af billederne. Perfekt til at gøre en lille tekst henover fotoet læsbar, eller til at fylde eventuelle blanke huller ud med et stænk af farve.

 

Billede3

 

Billede4

 

Husk at tilføj titler og billedtekster, så du kan huske de forskellige begivenheder. Der er masser af muligheder, når du redigerer tekst – brug forskellige skrifttyper og leg med farve og linjeafstand, så din tekst komplimenterer billederne bedst muligt.

Vidste du?

Softwaren benytter skrifttyper, som allerede er installeret på din computer. Så hvis du har nogle favorit-skrifttyper, vil de være klar til brug, når du åbner softwaren.

 

Billede5

Pro tip:

Start med at lave din årbog allerede nu. Med vores bestillingssoftware kan du gemme dine projekter, når du vil, så du kan vende tilbage på et senere tidspunkt. Opdatér din bog hver måned og du vil have en færdig årbog ved årets slutning – du vil helt sikkert takke dig selv, når det bliver december.